Pod reparacijom parketa se uglavnom podrazumeva zamena oštećenih delova parketa, ali isto tako, pod reparaciju spada i oštećeni lak, rasušivanje parketa, razna mehanička oštećenja, itd. Mada se najčešće popravke, uglavnom odnose na poplave, tj podizanje parketa, kao i oštećenja laka.
Najrasprostranjenija reparacija je popularno hoblovanje. Oštečeni lak se skida brušenjem parketarskom hoblericom, a na kraju se dotera finim kružnim brušenjem, nakon toga se parket lakira. Lak može biti sjajni, polumat, mat, na bazi vode ili poliuretanski u zavisnosti od vaših želja i sredstava koje ste spremni da uložite.
U slučaju popalve, odnosno podignutog parketa, na žalost, nema mnogo pomoći za podignut parket. Ona se uglavnom skida sve do površine koja nije podignuta i menja se novim parketom. Najveći problem može da predstavlja izbor najsličnijeg drveta i šare već postavljenog parketa. Prilikom ovakvog izbora vam naše iskustvo može biti od velike koristi.
Treba reći da se parket u Srbiji koristi još od pre drugog svetskog rata i da se tehnologija ugradnje parketa menjala tokom godina, tako da se susrećemo sa parketom koji uopšte nije lepljen, do parketa koji je postavljen na najrazličitije podloge (recimo na prastari brodski pod i slično). Zato se često dešava da reparacija veoma male površine traje nesrazmerno dugo. Zato je najbolje da procenu uradimo zajedno, jer ćete posle skidanja parketa i sami videti u kom je stanju vaš parket i da li je bolje uraditi reparaciju ili izvršiti kompletnu zamenu.
U svakom slučaju pomoći ćemo vam prilikom donošenja odluke o reparaciji, kupovini parketa, izboru laka itd. Takođe ćemo vam dati savet i uraditi sve pripremne radnje koje su bile uzrok podizanja ili oštećenja parketa, kao što su zaštita zidova ili podova od vlage pre zamene oštećenog parketa novim.