Postavljanje parketa je veoma delikatan posao, jer postoji nekoliko uslova koje treba ispuniti da bi se kvalitetno završila ova faza ugradnje parketa. U zavisnosti da li učestvujemo u pripremi podloge parketa ili samo radimo postavljanje, u oba slučaja možemo vam ponuditi kompletnu uslugu. Postoji nekoliko vrsta postavljanja parketa, to su lepljenjenje parketarskim lepkom, lepljenje bitumenom, kovanjem itd… Po vašoj želji ili po našem savetu, postavićemo parket odogovarajućom tehnologijom u najkraćem mogućem (razumnom) roku. Rokovi uglavnom zavise od tehnologije koja se koristi za postavljanje parketa , od podloge na koju se parket postavlja i same vrste parketa, odnosno kvaliteta parketa. Recimo, III klasa parketa zahteva više vremena oko postavljanja zbog raznolkosti šare i strukture drveta.
Naravno da nestručno postavljen parket, odnosno neiskustvo majstora dovodi do katastrofalnih posledica. Na primer, od procene vlažnosti cementne košuljice zavisi kada se najpre može postaviti parket. Ako je košuljica previše vlažna, može doći do podizanja parketa, slično kao da ste imali poplavu u kući ili stanu, s tom razlikom što se parket postavljen na vlažnu podlogu neće podići odmah, nego ostavlja dovoljno vremena “majstoru” da blagovremeno uzme novac i nestane. Pogotovo ako ste sami kupili parket, to može biti značajan materijalni gubitak.
Naše dvadesetogodišnje iskustvo u radu i garancije koje dajemo na usluge koje pružamo, jednostavno isključuju svaku mogućnost bilo kakve greške i samim tim miran san za vas.